Ligia Deca, din zona afectată de inundaţii: Se vor relua cursurile în sistem hibrid, fizic şi online unde este nevoie

Ligia Deca, din zona afectată de inundaţii: Se vor relua cursurile în sistem hibrid, fizic şi online unde este nevoie

Ministra PNL a Educaţiei verifică starea şcolilor în Galaţi pentru a soluţii la reluarea cursurilor, în clase sau în containere, acolo unde şcolile au fost grav afectate.

“Aici se vor relua cursurile pentru copiii cu clase afectate, se vor relua cursurile hibrid pe laptopuri. Avem şi o serie de construcţii modulare, vedem unde se vor amplasa. Am considerat oportun să vin, să vedem cum putem ajuta. Unde nu se poate ajunge, procesul educaţional e sistat“, a declarat Ligia Deca, prezentă în Galaţi, în localităţile afectate de inundaţiile puternice din ultima perioadă.

Aceasta este însoţită de secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, pentru a evalua nevoia de sprijin a autorităţilor locale în ceea ce priveşte reluarea în siguranţă a cursurilor în localităţile cu şcolile şi grădiniţele inundate.

Din datele Ministerului Educaţiei, în total, în judeţul Galaţi, este afectată activitatea a 41 de unităţi de învăţământ.

Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, mai multe şcoli din Galaţi au cursurile suspendate şi nici nu pot desfăşura deocamdată cursurile în format online. Este vorba despre Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Târgu Bujor cu structurile Grădiniţa cu Program Normal „Căsuţa Piticilor” din Târgu Bujor şi Grădiniţa cu program Normal Nr. 1 Moscu  au cursuri suspendate astăzi; Şcoala Gimnazială Nr. 1 din comuna Băneasa, cursuri suspendate astăzi, doar ciclul gimnazial; Şcoala Gimnazială „Gheorghe Poalelungi” din comuna Măstăcani cu următoarele structuri: Grădiniţa cu Program Normal Nr. 1 Măstăcani, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 3 Măstăcani, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Măstăcani, Şcoala Primară Nr. 1 Chiraftei, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Chiraftei, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 1 Chiraftei şi Grădiniţa Nr. 2 Chiraftei (cursuri suspendate astăzi, 16 septembrie); Liceul Tehnologic „Paul Bujor” din Bereşti cu structura Grădiniţa cu Program Normal Nr.1 Bereşti, cursuri suspendate în perioada 16 - 20 septembrie.

Afla mai multe despreinundatiidecacursuri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt