Liga Campionilor din 2026. Budapesta va fi gazdă. România s-a înscris în cursă

Liga Campionilor din 2026. Budapesta va fi gazdă. România s-a înscris în cursă

Comitetul Executiv al UEFA s-a reunit miercuri la Dublin, înaintea finalei Ligii Europa, şi a stabilit stadioanele care vor găzdui viitoarele finale ale Ligii Campionilor, Women’s Champions League, Liga Europa şi Conference League.

Budapesta va găzdui astfel finala Ligii Campionilor din 2026, pe Puskás Aréna. Pentru 2027, nu există incă o decizie până în septembrie, sub rezerva transmiterii de către Federaţia Italiană de Fotbal a informaţiilor privind planurile de renovare a stadionului San Siro din Milano.

În ceea ce priveşte Europa Ligue, competiţia se va ţine în 2026 la Istanbul, Beşiktaş Park, iar în 2027 la Frankfurt, Stadion Frankfurt.

FRF s-a înscris în această cursă cu candidatura Arenei Naţionale pentru găzduirea Finalei UEFA Europa League în 2026 sau 2027. Bucureştiul a fost devansat de Istanbul şi de Frankfurt. Federaţia Română de Fotbal va face eforturi să deruleze proiectele antamate cu ocazia candidaturii în direcţiile Fotbal, Business, Comunitate, Sustenabilitate şi Inovaţie. Acestea formează platforma prin care contribuim la dezvoltarea cluburilor de fotbal din România. De asemenea, FRF va continua să candideze pentru găzduirea unor importante competiţii fotbalistice internaţionale. Următorul turneu organizat în România este UEFA EURO U19 din 2025.

 

Afla mai multe despreuefachampions leaguedublin
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt