Liderii mondiali se adună astăzi în Italia pentru o întâlnire a G7 - cu sancţiuni împotriva Moscovei în fruntea agendei

Liderii mondiali se adună astăzi în Italia pentru o întâlnire a G7 - cu sancţiuni împotriva Moscovei în fruntea agendei

Războiul dintre Ucraina şi Rusia: Rusia îi spune Occidentului să nu se „îngrijoreze” când navele sale de război ajung în Cuba - dar trimite un avertisment Franţei.

Rusia linişteşte Occidentul pe măsură ce navele sale de război ajung în Cuba - în timp ce trupele sale din alte părţi practică lansarea electronică de rachete în exerciţii nucleare tactice. Între timp, liderii mondiali se adună astăzi în Italia pentru o întâlnire a G7 - cu sancţiuni împotriva Moscovei în fruntea agendei.

Vladimir Zelenski a primit un călduros bun venit din partea premierului italian Giorgia Meloni, când a sosit la summitul G7 din Borgo Egnazia din Italia, în această după-amiază.

Liderii mondiali se adună pentru a discuta o serie de probleme - războiul din Ucraina urmează să fie proeminent în timpul evenimentului de trei zile.

Summitul s-a deschis astăzi cu un acord încheiat cu privire la o propunere a SUA de a sprijini un împrumut de 50 de miliarde de dolari (39,1 miliarde de lire sterline) către Kiev, utilizând drept garanţie activele ruseşti îngheţate. Acordul se numără printre o serie de aranjamente pe care liderul ucrainean doreşte să le stabilească în timpul summitului. El urmează să semneze ulterior un acord bilateral de securitate separat cu Joe Biden.

(Elena Andrei)

Afla mai multe desprezelenskisummitrusia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt