Legea pensiilor a fost aprobată în Guvern. Scandal în Coaliţie

Legea pensiilor a fost aprobată în Guvern. Scandal în Coaliţie

Majorarea pensiilor a stârnit un scandal monstru în coaliţia de Guvernare. Ministrul Finanţelor acuză că nu sunt bani pentru pensii, asta după ce ministrul Muncii a spus că impactul bugetar este considerabil mai mare faţă de cel vehiculat iniţial.

Marcel Boloş nu a vrut să dea avizul pe legea pensiilor din această cauză, însă a fost convins cu scandal de Marcel Ciolacu. Majorarea prevăzută de recalcularea pensiilor nu poate fi susţinută de bugetul statului, spun economiştii, care atrag atenţia că acest joc înainte de alegeri ar putea să îi afecteze pe pensionari.

Este anunţul premierului Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern. O şedinţă precedată de un scandal între PSD şi PNL în ceea ce priveşte pensiile. Marcel Boloş spune că nu sunt bani pentru majorarea pensiilor prevăzută în septembrie şi nu a vrut să îşi pună semnătura pe proiectul de lege. A fost convins în final, însă, cu greu. 

La începutul şedinţei de Guvern Simona Bucura Oprescu părea extrem de iritată de discuţiile în contradictoriu din Coaliţie. Şedinţa de Guvern a întârziat două ore din cauza scandalului. Iar când părea că totul e clar, s-a suspendat. Marcel Ciolacu a încercat să îl pună la colţ pe Marcel Boloş.

Ministrul Finanţelor ar fi vrut chiar să îşi dea demisia. Numai că PNL neagă acest aspect. Majorarea prevăzută în septembrie nu ar fi una realistă, spun economiştii şi asta pentru că efortul financiar al statului este mult prea mare. 
Legea pensiilor trebuie să treacă şi de votul Parlamentului. Proiectul prevede recalcularea tuturor pensiilor pentru a elimina inechităţile din sistem. Pensiile se vor majora cu 13,8% de la 1 ianuarie, iar majorările după recalculare ar urma să aibă loc în septembrie 2024.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt