Un oraş aproape părăsit preţ de mai multe ore, oameni speriaţi şi clădiri avariate, chiar şi în zonele rurale. Oamenii din zona Olteniei au vorbit despre ce au trăit ieri, mai ales că nu sunt obişnuiţi cu astfel de evenimente. O echipă FOCUS a mers în zonele afectate şi a surprins urmările seismului, deloc de neglijat.
Sunt oameni care au sărit pe geam de frică şi au ajuns cu răni la spital. Cei mai mulţi dintre ei speră la mila Domnului mai mult decât la ajutorul autorităţilor. Pentru ei, ca şi pentru fiecare dintre noi, lupta cu panica ce se instalează imediat după ce pământul se zdruncină este foarte greu de dus.
Unii s-au speriat atât de tare încât mulţi dintre ei chiar au părăsit oraşul, de teama replicilor. La puţin timp după seism multe zone din Târgu Jiu erau pur şi simplu pustii. O parte din angajaţii primăriei au fost mutaţi într-o clădire lângă stadion până când instituţia se va reabilita. Acum aceştia pot rezolva doar cazurile urgente.
Proprietara unui bar s-a panicat când a văzut cum tencuiala restaurantului a început să cadă. În satul Arcani localnicii sunt îngroziţi. Turla bisercii, veche de 70 de ani, stă să cadă din cauza seismului. Deja mai multe bucăţi s-au prăbuşit din ea. Oamenii spun că va trebui reconstruită.
La Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu au ajuns oameni cu diverse traumatisme sau atacuri de panică după ce au căzut în case, dar şi un bărbat care a sărit pe geam de frică. Şi cei de la ISU au fost ocupaţi după cutremur. Din fericire, nu a fost nevoie de nicio intervenţie pentru vreo victimă.
Edilul speră că oraşul Târgu Jiu va primi ajutor şi de la Guvern după seismele care au băgat spaima in localnici. Cutremurul de de 5,7 pe scara Richter a fost cel mai puternic care a avut loc în Oltenia, în ultimii 200 de ani.