Lasconi, despre alegerile din R. Moldova: Este o lecţie pentru Bucureşti

Lasconi, despre alegerile din R. Moldova: Este o lecţie pentru Bucureşti

Preşedinta USR, Elena Lasconi, transmite că ceea ce se întâmplă în Republica Moldova este o lecţie pentru Bucureşti. Ea atrage atenţia asupra propagandei ruse care devine tot mai agresivă, asupra cumpărării voturilor şi a dezinformării. Lasconi subliniază responsabilitatea celor cu o voce puternică de a reconstrui încrederea între guvern şi cetăţean prin comunicare mai clară şi proiecte serioase.

„Ceea ce vedem astăzi în Republica Moldova este o lecţie şi pentru noi, la Bucureşti! Într-o perioadă complicată în care propaganda rusă este tot mai aprigă, în care voturile se pot cumpăra, iar dezinformarea capătă forme la care nici nu ne gândeam acum ceva vreme, este responsabilitatea noastră, a celor care avem o voce puternică, a celor care ne putem exprima de la tribuna publică, să refacem punţile şubrezite între stat şi cetăţean. Să vorbim mai mult, mai clar, să explicăm mai bine şi să oferim proiecte serioase, nu vorbe şi fantezii”, declară liderul USR.

În urma alegerilor din Moldova, Lasconi subliniază importanţa politicienilor oneşti şi competenţi care să reprezinte interesele poporului. Ea apreciază alegerea Moldovei de a se îndrepta spre Uniunea Europeană şi îndeamnă România să urmeze această direcţie.

”Republica Moldova a ales calea spre Uniunea Europeană într-un scrutin în care, iată, am mai văzut o dată că fiecare vot contează, că fiecare vot poate face diferenţa.

Este mai important ca oricând să avem politicieni responsabili, care înţeleg vremurile pe care le trăim, dar şi preocupările oamenilor pe care-i reprezintă. În mod real. Avem nevoie de oameni oneşti, bine intenţionaţi, cu picioarele pe pământ, bine ancoraţi în realitate, care să ne reprezinte pe fiecare dintre noi la vârful statului”, spune candidata USR la alegerile przidenţiale.

Lasconi respinge propaganda rusă care denigrează UE şi încurajează cetăţenii să înţeleagă că UE reprezintă oportunităţi de prosperitate, democraţie şi libertate, iar politicienii corupţi sunt cei care aduc prejudicii, nu Uniunea Europeană.

”Mă bucur că, în ciuda propagandei ruseşti, cetăţenii moldoveni, în număr mai mare, din ţară şi din diaspora, au înţeles de unde vine prosperitatea: de la Vest, nu din Rusia lui Putin. Este drumul clar pe care trebuie să mergem şi în Republica Moldova, şi în România! Oricât încearcă Rusia să convingă cetăţenii români şi cetăţenii moldoveni că Uniunea Europeană  înseamnă pierderea identităţii, că Uniunea Europeană ne ia din drepturi, din resurse, nu va reuşi. Oamenii sunt inteligenţi şi au înţeles foarte bine că Uniunea Europeană e şansa noastră la prosperitate, democraţie şi libertate. Au înţeles că UE nu ne ia nimic, ci ne dă. Politicienii slabi şi corupţi ne iau din bani şi din drepturi – politicieni care la Bruxelles stau în genunchi şi acasă îşi ascund incompetenţa cu replici pe care le adoră Rusia!”, mai spune Lasconi.

Afla mai multe desprelasconialegerimoldova
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt