Lângă poligon, ca la război

Lângă poligon, ca la război

Bubuituri, zi şi noapte, şi fisuri din ce în ce mai mari în case! Aşa trăiesc, de mai bine de un an, localnicii din comuna gălăţeană Smârdan, care se află chiar lângă un important centru militar de instruire.

Exerciţiile cu arme tot mai dese din poligon,dar şi antrenamentele trupelor NATO îi fac pe locuitori să se simtă ca la război. Oamenii s-au plâns la primărie, iar acum edilul încearcă să găsească o soluţie. 

De când în poligonul militar Smârdan se organizează tot mai des exerciţii tactice cu trageri de luptă, oamenii din comună nu mai au linişte. Tot timpul se aud bubuituri şi, mai nou, în pereţii caselor au început să apară fisuri. Cel mai grav este în satul Cismele, care se află la nici un kilometru de poligon.

Nici copiii nu mai au o viaţă liniştită. Zgomotul produs de arme şi de explozii îi sperie teribil. Localnicii s-au plâns la primar, care vrea să aducă la masa discuţiilor pe toţi cei implicaţi.

Poligonul militar a fost construit în 1951 şi se află la 15 kilometri de Galaţi. În ultimii ani, aici au loc exerciţii militare multinaţionale de amploare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt