Lac transformat în groapă de gunoi

Lac transformat în groapă de gunoi

Sudul Lacului Techirghiol este sufocat de gunoaie. Fără pază şi amenzi usturătoare, balta din Tuzla s-a transformat în groapa de gunoi a regiunii. Camioanele aruncă moloz şi deşeuri din construcţii. Garda de Mediu, chemată de cetăţeni, a sesizat procuratura să facă dosar penal.

Pe Lacul Tuzla, situat la sud de Techirghiol, s-a format o pătură de gunoaie, mirosul este înţepător, iar raţele şi peştii sunt nevoiţi să trăiască printre peturi, pungi de plastic, cutii de aluminiu sau alte resturi. Imaginile filmate de localnici arată camioanele care aduc gunoaie.

Sudul Lacului Techirghiol, din care face parte şi Balta Tuzla era una dintre cele mai vaste zone verzi, pe Litoral. Acum este plin de gunoaie, aruncate de oameni. Iar curăţenie nu se face niciodată. Lacul din Tuzla e concesionat unui afacerist local, însă malul bălţii şi curăţenia este atributul primăriei.

Balta Tuzla face parte din aria protejată a LaculuiTechirghiol. Normele de mediu spun că eliminarea deşeurilolr în afara spaţiilor autorizate este interzisă. La fel şi ingroparea lor. Sunt strict interzise şi activităţile care pot genera poluarea ariilor naturale protejate.

Poliţia va începe cercetările pentru identificarea şi sancţionarea celor care au aruncat cantităţi uriaşe de gunoi în Balta Tuzla.

Controale ale Gărzii de Mediu au avut loc astăzi şi într-o comună din judeţul Călăraşi. Comisarii, împreună cu poliţiştii şi jandarmii au descins într-o zonă în care, pe un teren public, erau depozitate ilegal tone de fier vechi. În total, s-au dat amenzi în valoare de 75.000 de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt