La furat de moaşte

La furat de moaşte

Unii se roagă la moaşte, alţii, în schimb…le fură. La câteva zile după Paşte, un bărbat care locuieşte în Ilfov a furat bunuri din mai multe biserici, dar si moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur. Poliţiştii au intrat în casa suspectului unde au găsit obiectele, unele din aur, dar şi cutia moaştelor. Se pare că tânărul nu ar fi ştiut ce se afla înăuntru şi le-ar fi aruncat în lăcaş. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Un bărbat de 25 de ani a furat din mai multe biserici din capitală bani şi mai multe obiecte. El a intrat şi în Capela Elisabeta din Cotroceni de unde a furat moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur. Originar din Călăraşi, bărbatul locuieşte cu chirie în Ilfov. De o perioadă de timp nu ar mai lucra. Oamenii sunt nemulţumiţi că legea este prea blândă, iar astfel de indivizi sunt în libertate.

Şi reprezentanţii Patriarhiei Române au trimis un comunicat prin care confirmă că au existat mai multe furturi sau încercări în ultima perioadă, dar momentan nu pot oferi nicio declaraţie deoarece ancheta este în curs de desfăşurare.

Acum cercetările sunt continuate de poliţiştii de la Serviciu de Investigaţii Criminale, pentru furt calificat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt