Klaus Iohannis, despre problema urşilor: "Sâmbătă am fost pe un traseu, foarte aproape de locul tragediei în care o tânără a fost omorâtă de urs"

Klaus Iohannis, despre problema urşilor: "Sâmbătă am fost pe un traseu, foarte aproape de locul tragediei în care o tânără a fost omorâtă de urs"

Preşedintele României a făcut declaraţii de presă la summitul NATO de la Washington. El a comentat cazul în care o tânără a fost ucisă de urs, afirmând că sâmbătă a fost şi el pe un traseu din Munţii Bucegi, şi să afle apoi că foarte aproape de locul în care s-a aflat s-a întâmplat această nenorocire.

Klaus Iohannis a afirmat că s-a ajuns prea departe şi este foarte îngrijorat.

”Cred că s-a ajuns prea departe, sunt foarte îngrijorat şi m-a şocat evenimentul. M-a şocat, sâmbătă am fost eu pe un traseu din Munţii Bucegi, şi după puţin timp, să aflu că foarte aproape de locul în care m-am aflat s-a întâmplat această nenorocire. Îmi pare foarte rău pentru persoana care a fost o victimă, pentru familia ei. Dar îmi pare foarte rău pentru România, fiindcă avem resurse naturale incredibile şi nu prea ştim să ne gestiuonăm cum trebuie. Este mare emoţie, se convoacă o şedinţă de Guvern, se discută în Parlament, după care trecem mai departe. Dacă vrem în continuare să avem un turism sănăto şî în România, trebuie să înţelegem că nu putem să lăsăm amenii să fie omorâţi de animale, cum nu cred că animalele trebuie omorâte doar pentru distracţie. Dar calea de mijloc trebuie găsită iar eu sper că de data aceasta ca cei responsabili să găsească o soluţie reală”, a spus şeful statului.

(Elena Andrei)

Afla mai multe despreiohannissummitnato
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt