Jordan Bardella, omul lui Le Pen, vrea majoritatea absolută la alegerile din Franţa

Jordan Bardella, omul lui Le Pen, vrea majoritatea absolută la alegerile din Franţa

Partidul eurosceptic şi anti-imigraţie al lui Jordan Bardella are prima şansă reală de a câştiga puterea naţională în scrutinul din 30 iunie şi 7 iulie. Sondajele de opinie au plasat în mod constant RN pe primul loc de la decizia preşedintelui Emmanuel Macron din această lună de a dizolva parlamentul.

Dar aceleaşi sondaje care au încercat şi o prognoză pentru al doilea tur de scrutin în cele 577 de circumscripţii electorale din Franţa spun că RN nu reuşeşte să obţină majoritatea absolută care i-ar garanta capacitatea de a adopta legi fără aliaţi.

"Nu am de gând să vând francezilor reforme pe care nu le pot duce la îndeplinire. Le spun că, pentru a acţiona, am nevoie de o majoritate absolută. Cine poate crede că am putea schimba viaţa de zi cu zi a francezilor prin coabitarea cu o majoritate relativă? Nimeni. Le spun francezilor: pentru a ne încerca, avem nevoie de o majoritate absolută", a declarat Bardella pentru CNews TV, lăsând să se înţeleagă că RN ar putea refuza orice ofertă de a forma un guvern dacă nu atinge pragul de 289 de locuri împreună cu aliaţii apropiaţi.

Jordan Bardella (28 de ani) va fi candidatul partidului său, Adunarea Naţională (Rassemblement national, RN) la funcţia de prim-ministru al Franţei, a anunţat săptămâna trecută vicepreşedintele formaţiunii, Sebastien Chenu.

 

Afla mai multe desprebardellarnfrantaalegeri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt