Jocurile Olimpice 2024 - Macron face apel la un „armistiţiu politic” în timpul competiţiei

Jocurile Olimpice 2024 - Macron face apel la un „armistiţiu politic” în timpul competiţiei

Cu doar patru zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, preşedintele Emmanuel Macron face apel la un „armistiţiu politic”.

După o primă jumătate a anului 2024 saturată de politica internă – între alegerile europene, dizolvarea parlamentului şi apoi alegerile legislative – Emmanuel Macron a cerut luni o pauză. În marja unei vizite la satul sportivilor din Saint-Denis, şeful statului a declarat că Jocurile Olimpice ar trebui să fie un moment de „armistiţiu olimpic şi politic”, în timp ce ţara încă aşteaptă numirea unui nou prim-ministru care să înlocuiască actualul guvern demisionar, potrivit Le Figaro, scrie G4media. 

Cu doar patru zile înainte de ceremonia de deschidere a competiţiei, care va avea loc vineri pe Sena, preşedintele francez a vorbit despre o „sărbătoare sportivă”.

Un ministru a pariat recent că „lucrurile nu se vor linişti înainte de septembrie”, în timp ce unii consilieri ai preşedintelui au identificat o fereastră de oportunitate în a doua jumătate a lunii august.

Orice s-ar întâmpla, Emmanuel Macron a asigurat că Jocurile nu au fost „deloc” stricate de dizolvarea Adunării Naţionale, insistând asupra unei „forme de armistiţiu” în următoarele zile.

(Elena Andrei)

Afla mai multe despremacronjocuri olimpice
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt