Jandarmeria Dâmboviţa: Au fost sistate acţiunile de căutare a leului în Târgovişte; zona este monitorizată în continuare

Jandarmeria Dâmboviţa: Au fost sistate acţiunile de căutare a leului în Târgovişte; zona este monitorizată în continuare

Acţiunile de căutare a leului în Târgovişte au fost sistate, dar zona unde prezenţa animalului a fost semnalată va fi în continuare monitorizată de poliţişti şi jandarmi, anunţă, joi seara, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dâmboviţa, într-o postare pe Facebook.

"Acţiunile de căutare s-au sistat în jurul orei 17:20, după aproximativ 6 ore, fără identificarea vreunui animal sălbatic. În continuare, zona unde a fost semnalată prezenţa leului este monitorizată de echipe mixte, jandarmi şi poliţişti, pentru a se putea interveni prompt în situaţia posibilei apariţii a acestuia", precizează IJJ Dâmboviţa.

La căutări au fost folosiţi şi câini de vânătoare şi drone.

"Jandarmi, poliţişti, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai AJVPS şi DSVSA Dâmboviţa, sub autoritatea Instituţiei Prefectului Judeţul Dâmboviţa au acţionat astăzi, 12 mai a.c., ca urmare a sesizărilor prin numărul unic de urgenţă 112, pentru căutarea unui leu, a cărui prezenţă a fost semnalată pe un câmp între cartierul Priseaca şi municipiul Târgovişte. Acţiunile de căutare au fost concentrate în zona cu vegetaţie de pe câmpul din vecinătatea şoselei de centură a municipiului Târgovişte, unde a fost semnalată ultima dată prezenţa animalului sălbatic fiind folosite drone care au survolat zona şi doi câini de vânătoare", informează IJJ Dâmboviţa.

Un localnic a anunţat la 112 că a văzut un leu în zona Priseaca din Târgovişte. A fost emis un mesaj RO-ALERT la ora 10.52 privind prezenţa leului, iar locuitorii au fost sfătuiţi să stea în case. Un al doilea mesaj a fost emis la ora 11.34 şi anunţa prezenţa leului în zona Romlux. Ambele zone unde s-a semnalat prezenţa leului sunt la ieşirea din Târgovişte. 

Sursa: Agerpres

Afla mai multe desprecautarileutargoviste
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt