Izmail şi Chilia, sub asediul dronelor ruseşti

Izmail şi Chilia, sub asediul dronelor ruseşti
foto: twitter.com/nexta_tv

Încă o noapte albă pentru românii de la graniţa cu Ucraina. Porturile aflate pe Dunăre, Izmail şi Chilia, au fost atacate de zeci de drone ruseşti. Mai multe silozuri de cereale au fost avariate. Este al patrulea atac din ultimele cinci zile asupra porturilor de la graniţa cu România. 
Zeci de drone au fost respinse de apărarea anti-aeriană însă trei dintre ele au lovit instalaţiile portuare. Infrastructura civilă şi portuară. Un siloz de cereale şi o clădire administrativă au fost avariate.
Tot la graniţa cu Ucraina, mai exact, în localitatea tulceană Plauru, unde ar fi căzut resturi dintr-o dronă rusească, autorităţile române continuă investigaţiile pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul. Autorităţile române au informat deja aliaţii NATO că, în apropierea graniţei cu Ucraina,  au fost găsite resturi de la o posibilă dronă. 
Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate noua serie de atacuri executate iar NATO şi-a exprimat o puternică solidaritate cu România. 
Ministerul Apărării Naţionale continuă să aplice măsuri de vigilenţă întărită în spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian şi de consolidare a posturii de apărare şi descurajare pe flancul estic, conform planurilor naţionale şi aliate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt