Iubita lui Dragnea, la Rahova: Judecătorii din Giurgiu au fost curajoşi

Iubita lui Dragnea, la Rahova: Judecătorii din Giurgiu au fost curajoşi

Iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a venit joi la Penitenciarul Rahova, de unde urmează să fie eliberat condiţionat fostul lider al PSD, în urma deciziei luate de Tribunalul Giurgiu.

Irina Tănase a precizat că, după ce Dragnea iese din penitenciar, vor merge acasă, unde se vor întâlni cu copii acestuia şi câţiva prieteni.

"Mergem acasă, ne întâlnim cu copiii lui, cu prietenii apropiaţi, care au rămas lângă noi în toată perioada asta şi mai departe nu ştiu. Am vorbit cu el la 20 minute după decizie, s-a bucurat foarte tare. I-am zis că vin să îl aştept şi mi-a spus să nu vin încă, deoarece nu ştie cât vor dura procedurile birocratice. I-am zis că vin. Judecătorii de la Bucureşti aveau o problemă personală împotriva lui. Judecătorii de la Giurgiu, fiind independenţi, cei care au rămas, că şi acolo s-a schimbat un judecător din complet, probabil că au judecat pe lege. Din punctul meu de vedere, nişte judecători curajoşi. Au dat o decizie la care nu se aştepta nimeni. (...) Trebuie să îl întrebaţi pe el (dacă va face politică). Nu a avut probleme cu niciun deţinut în penitenciar, toţi l-au tratat cu respect şi nu numai deţinuţii, ci şi angajaţii, atât cât s-a putut. Nu s-a confruntat cu probleme de violenţe. (...) Nu avem niciun plan (de vacanţă)", a spus Irina Tănase.

Ea a relatat cum a primit vestea eliberării lui Dragnea: "Eram cu prietenii mai apropiaţi în curte şi ne-am bucurat. Încep să plâng".

În faţa Penitenciarului Rahova se află mai mulţi susţinători ai fostului lider PSD, care strigă: "Libertate!".

Tribunalul Giurgiu a admis joi cererea de eliberare condiţionată din închisoare depusă de Liviu Dragnea, după ce acesta a executat peste doi ani din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea primise o decizie nefavorabilă la instanţa de fond - Judecătoria Sectorului 5, însă a făcut contestaţie, admisă joi de Tribunalul Giurgiu.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt