Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt PNL: Deschiderea anului universitar la SNSPA a fost umbrită de acţiunile AUR

Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt PNL: Deschiderea anului universitar la SNSPA a fost umbrită de acţiunile AUR
foto: facebook.com/IonutStroe.ro

Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt PNL, este de părere că ,,deschiderea anului universitar la SNSPA a fost umbrită de acţiunile AUR, care a ales acest moment marcant pentru educaţie şi pentru studenţi ca platformă pentru propaganda lor politică."
,,Nu credeam că mai este nevoie să spunem asta în 2023, dar se pare că pentru unii nu e suficient de clar: mesajele politice nu au ce căuta în unităţile de învăţământ! Aceasta este o linie roşie pe care partidele democratice ştiu să nu o încalce.
Derapajele AUR au devenit din ce în ce mai frecvente. Aşa au început şi alte forme de extremism în istorie, iar România nu îşi permite să repete aceste lecţii dureroase", a scris Ionuţ Stroe pe contul său de facebook.
Purtătorul de cuvânt al  PNL a precizat că ,,flyer-ul împărţit studenţilor de la SNSPA este doar unul dintr-un lung şir de derapaje pe care acest partid toxic continuă să le facă. Amintim că, în urmă cu mai puţin de o lună, au apărut acuzaţii serioase că o tânără minoră a fost abuzată de către membri ai AUR la Şcoala de vară a partidului. Acum câteva luni, membrii şi susţinătorii AUR au încercat din nou să forţeze intrarea în instituţiile statului şi au condus un protest violent, soldat cu agresiuni la adresa forţelor de ordine şi ale unor demnitari ai statului."
,,În luna mai, o colaboratoare a grupului AUR din Camera Deputaţilor, a încercat să intre în Parlament cu patru gloanţe. Asta după ce, în august 2021, un angajat al grupului AUR a fost prins cu droguri la intrarea în Casa Poporului. La începutul anului 2023, unul dintre deputaţii AUR a fost reclamat la poliţie pentru că şi-ar fi agresat soţia, în prezenţa fiicei sale minore. Nu o dată, George Simion şi parlamentarii AUR au agresat verbal şi fizic demnitari ai statului român - miniştri şi parlamentari, la tribuna Parlamentului, pe holurile Legislativului sau chiar i-au hărţuit prin locuri publice", a mai amintit Ionuţ Stroe.
,,Întrebarea este cât îi vom mai ignora, cât vom mai tolera astfel de comportamente extremiste. Cât le vom mai permite să continue să promoveze ura, discursul instigator şi scandalul? Nu trebuie să repetăm greşelile din trecut când derapajele de acest gen au fost tratate foarte relaxat până au generat victime", a mai scris deputatul PNL pe contul său de Facebook.
 
Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt al liberalilor, a ţinut să precizeze că ,,PNL condamnă şi sancţionează astfel de manifestări şi facem apel la dialog constructiv şi la o comunicare echilibrată, pentru a construi un viitor în care valorile democratice sunt pilonii centrali."

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt