Ionuţ Stroe, la România politică: Este evident că în momentul de faţă preşedintele Klaus Iohannis este principalul candidat pentru funcţia de secretar general al NATO

Ionuţ Stroe, la România politică: Este evident că în momentul de faţă preşedintele Klaus Iohannis este principalul candidat pentru funcţia de secretar general al NATO

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat miercuri că din punctul lui de vedere este evident că în momentul de faţă preşedintele Klaus Iohannis este principalul candidat pentru funcţia de secretar general al NATO şi nu se poate vorbi de o altă funcţie. Liberalul a precizat că România merită acest loc, pentru că ceea ce am făcut noi în ultimul an în NATO şi pentru Europa este de apreciat şi nu suntem în NATO doar beneficiari, ci suntem mari contributori şi pe zona de securitate şi pe zona de solidaritate.

”În mod evident, această decizie ( privind funcţia de secretar general al NATO, nr) nu va fi una care se va lua prin majoritate, ci prin consens şi lucrul acesta trebuie să se ştie. Decizia numirii următorului secretar general al NATO va fi susţinută şi împărtăţită de toate statele membre, în urma unei dezbateri care va exista în plan intern. Aceasta este evident o candidatură individuală  a unui om cu o bună reputaţie şi recunoaştere pe zona de securitate şi diplomatică dar este şi o candidatură din partea României, nu neapărat doar a unei persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, în emisiunea România Politică de la Prima News.

Ionuţ Stroe a precizat că este ”un moment ce ţine de maturizarea poziţiei României, atât în UE cât şi în NATO, unde ne-am onorat toate angajamentele, unde am asumat tot timpul că suntem un actor important, mai ales în contextul acesta de securitate şi de ameninţări din zona de Est şi că avem un rol important în ceea ce se decide, se întâmplă şi să plănuieşte în NATO”.

”Iohannis a fost un lider de ţară serios, predictibil, un om consecvent. La nivel diplomatic preşedintele a fost mereu la masa deciziilor şi a câştigat respectul tuturor aliaţilor prin seriozitate şi prin stilul foarte eficient de a decide şi prin coerenţa şi predictibilitatea acestei ţări. Aceste lucru se câştigă în timp”, a mai spus Stroe, adăugând că negocierile sunt de lungă durată.

Potrivit lui Ionuţ Stroe, ”România merită acest loc, de secretar general al NATO”.

”Merităm această poziţie pentru că ceea ce am făcut noi în ultimul an în NATO şi pentru Europa este de apreciat. Nu suntem în NATO doar beneficiari, ci suntem mari contributori şi pe zona de securitate şi pe zona de solidaritate. Suntem cei mai proeuropeni şi proeuroatlantici membri din NATO”, a mai spus Ionuţ Stroe.

”Din punctul meu de vedere este evident că, în momentul de faţă, ca o evaluare personală, preşedintele Klaus Iohannis este principalul candidat pentru această funcţie iar cât priveşte o altă funcţie, nu cred că putem vorbi, ne-a lămurit şi în conferinţa de presă că obiectivul este secretar general al NATO.

Afla mai multe desprestroenatoiohannis
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt