Inundaţiile fac ravagii în Spania

Inundaţiile fac ravagii în Spania

În timp soldaţii participă la evacuarea în masă a oamenilor, din calea vulcanului din insula Santa Cruz de la Palma, poile torenţiale au făcut ravagii în în regiune Huelva! Din fericire, nu s-a înregistrat nicio victimă. Ministerul Afecerilor Externe de la noi a emis o atenţionare de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Spania. Agenţia Meteorologică spaniolă a emis pentru ziua de astăzi cod portocaliu şi galben de precipitaţii, furtuni şi vânt în mai multe regiuni din ţară.

Ploile torenţiale din Spania au fost însoţite de descărcări electrice şi grindină. În urma inundaţiilor, străzile s-au
transformat în râuri iar zeci de copaci au fost doborâţi şi mai multe maşini au fost luate de ape. Cele mai afectate zone sunt Isla Cristina, Lepe şi Ayamonte.

Apa a pătruns chiar şi în clădiri de birouri şi fabrici, care au fost închise de urgenţă din cauza inundaţiilor.

Uimiţi de puterea cu care ploile au luat cu ele tot ce le-a stat în cale, oamenii încearcă acum să cureţe după prăpăd.

Serviciul de urgenţe din Andaluzia a anunţat că a fost solicitat de 600 de ori în timpul ploilor. Autorităţile au cerut oamenilor să îşi ia măsuri de protecţie şi să nu se deplaseze pe drumurile publice în timp ce sunt înregistrate ploi abundente. Mai mult, i-au rugat pe cetăţeni să rămâni calmi până ce starea de normalitate este restabilită.

Afla mai multe despreinundatiiravagiispaniatop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt