Inundaţie la infecţioase

Inundaţie la infecţioase

Ploaia torenţială din ultimele zile a inundat si sectia de Boli Infecţioase a Spitalului din Galaţi! Sistemul de canalizare al clădirii nu a mai putut face faţă puhoaielor. Din fericire, deşi erau pacienţi internaţi în acel moment , apa nu a ajuns în saloane. Secţia de Boli Infecţioase a fost dată recent în folosinţă, iar costurile au ajuns până la suma de 20 de milioane de lei.

Prin asta au trecut angajaţii Spitalului Judeţean din Galaţi după viitura care a lovit oraşul. Secţia de Boli Infecţioase, recent pusă în funcţiune, s-a umplut de apă. Zona adminisratică, amfitreatrul studenţilor de la medicină şi toaletele, toate au fost inundate.

Situaţia ar fi fost mult mai rea dacă apa ar fi ajuns la parter, acolo unde se aflau internaţi mai mulţi pacienţi.

Medicii stau acum cu pompe amplasate în canalizări, dar asta nu este o soluţie. Aceştia se tem că, la un nou potop, vor fi probleme şi mai mari.

Reprezentanţii Apă Canal Galaţi recunosc că nu au avut ce face. Acum, caută soluţii pentru că această situaţie să nu se mai repete.

În afară de reabilitări, o altă soluţie propusă este ca la limita de proprietate să există clapetă de sens. Astfel, atunci când sunt ploi abundente, acest sistem va separa reţeaua de apa este separată de reţeaua publică şi nu se va mai întoarce

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt