Inter Milano a fost preluată de fondul american Oaktree

Inter Milano a fost preluată de fondul american Oaktree

Fondul american Oaktree a preluat oficial controlul lui Inter de la Steven Zhang şi Suning, după ce aceştia nu au reuşit să ramburseze împrumutul de aproximativ 395 de milioane de euro contractat în mai 2021 şi au folosit acţiuni drept garanţie. Consiliul de administraţie urmează să demisioneze, urmând a fi numit un nou preşedinte, cel mai probabil Javier Zanetti.

Directorii actuali ai lui Inter - Beppe Marotta, Alessandro Antonello, Dario Baccin şi Piero Ausilio - îşi vor păstra toate poziţiile pentru sezonul viitor în ciuda schimbării de proprietar.

"Oaktree va lucra îndeaproape cu actualii conducători ai clubului, cu partenerii, cu liga şi cu toate organismele federale de conducere pentru a se asigura că clubul este poziţionat pentru succes", au precizat noii proprietari într-un comunicat.

Este de aşteptat ca Oaktree să caute imediat un nou cumpărător pentru Inter, fără a sacrifica în vreun fel rezultatele, după modelul marilor rivali din oraş care au reuşit să câştige un titlu când se aflau sub tutela lui Elliott Management, înainte de a fi vinduţi lui RedBird.

Afla mai multe despreinterpreluareserie a
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt