Inteligenţa artificială, folosită la şcoală şi la locul de muncă

Inteligenţa artificială, folosită la şcoală şi la locul de muncă

Fie că este folosită de elevi sau studenţi la orele de curs ori la teme, de angajaţi pentru sarcinile de muncă sau pur şi simplu în viaţa de zi cu zi, inteligenţa artificială e tot mai prezentă în viaţa noastră. Potrivit unui sondaj, 32% dintre români utilizează zilnic instrumente de AI. Amploarea fenomenului îi pune în mişcare pe guvernanţi şi, până la finalul anului, ţara noastră îşi propune să aibă o strategie naţională în ce priveşte inteligenţa artificială.

Un sondaj privind utilizarea inteligenţei artificiale arată că tinerii sunt primii care o adoptă. Mulţi dialoghează cu roboţii din pură curiozitate, alţii se folosesc de noile tehnologii şi la cursuri. Şi nu doar studenţii şi elevii au adoptat rapid noile tehnologii, o bună parte dintre angajaţi spun că se folosesc de inteligenţa artificială la locul de muncă.

Amploarea fenomenului a făcut ţările din întreaga lume să înceapă să reglementeze domeniul. În Europa mai multe state şi-au dezvoltat strategii naţionale, iar România le urmează. Un proiect care vrea să definească utilizarea inteligenţei artificiale pe scară largă se află în dezbatere publică până la finalul anului. Doar că la noi, la dezbateri participă şi biserica. 

În urma rezultatelor dezbaterii, va exista şi o reglementare a domeniului. La ministerul Digitalizării inteligenţa artificială a venit încă din luna martie, atunci când robotul Ion a devenit consilierul premierului de atunci, Nicolae Ciucă. După demisia acestuia, nici ION nu şi-a păstrat postul, aflăm totuşi că acesta încă îi e util statului.
Potrivit unui sondaj realizat de publicaţia G4 Media în luna august, 52% dintre repondenţi cred că inteligenţa artificială are efecte pozitive asupra societăţii. Alţi 26% dintre respondenţi o consideră însă nocivă
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt