Înotătorul Avram Iancu, pregătit pentru dubla traversare a Canalului Mânecii

Înotătorul Avram Iancu, pregătit pentru dubla traversare a Canalului Mânecii

Înotătorul Avram Iancu continuă pregătirea pentru dubla traversare a Canalului Mânecii, programată pentru a doua jumătate a lunii iulie, cel mai recent antrenament desfăşurându-se timp de trei zile pe râul Someş, în cadrul unei campanii care promovează păstrarea apelor curate în România.

"A fost un înot maraton de aproape 100 de kilometri, între localităţile Fărcaşa şi Dura, ultima înainte de frontiera cu Ungaria. Dincolo de antrenamentul în sine, am avut onoarea de a mă alătura profesorului universitar Horea Naşcu, din Baia Mare, care a vâslit pe râul Someş, de la Dej până la graniţă, în cadrul unei campanii de conştientizare asupra importanţei de a menţine apele curate în ţara noastră. Este un obiectiv pe care îl susţin cu putere. Am plătit un tribut serios de efort în cadrul acestei campanii, pentru că am înotat zilnic peste 9 ore. În acelaşi timp, sunt mulţumit că am reuşit să închei cu succes încă un antrenament în vederea îndeplinirii obiectivului pe care mi l-am stabilit vara aceasta: dubla traversare a Canalului Mânecii", declarat marţi, pentru AGERPRES, înotătorul Avram Iancu

Înotătorul din Petroşani a calculat că timpul estimat pentru dubla traversare a Canalului Mânecii ar putea fi de cel puţin 36 de ore, egal cu cel înregistrat în august 2020, când a înotat continuu pe Dunăre timp de 36 de ore şi 29 de minute.

Avram Iancu a mai traversat Canalul Mânecii în luna august 2016.

Afla mai multe despreavram iancucanalul manecii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt