Încredere oarbă în preotul Visarion Alexa

Încredere oarbă în preotul Visarion Alexa

Apar mărturii şocante despre abuzurile pe care le-ar fi comis preotul Visarion Alexa! După acuzaţiile de agresiune sexuală, pe care le-a şi recunoscut de altfel, alte două femei îl acuză de viol! Una dintre victime spune că agresiunea a avut loc chiar în chilia unde preotul o spovedea. Cei mai mulţi dintre enoriaşii din parohia din Militari, unde slujea Visarion Alexa, îi iau însă în continuare apărarea şi cred că este nevinovat.

Asta spun unii enoriaşi de la parohie, după ce părintele Visarion a recunoscut prima acuzaţie de agresiune sexuală, atât în faţa anchetatorilor, cât şi a comisiei de disciplină a Arhiepiscopiei.

O femeie mărturiseşte că, acum câţiva ani, a auzit de un incident similar în care ar fi fost implicat preotul. De altfel, acesta ar fi profilul posibilelor victime lui Visarion Alexa.

Una dintre femeile care vin acum cu acuzaţii a povestit, citată de Libertatea, prin ce a trecut. Mergea la spovedanie, la preotul Visarion, şi se gândea chiar să se călugărească. Dar părintele nu s-a limitat să o asculte. Femeia a pus punct oricărei interacţiuni cu Visarion Alexa, după ce acesta a obligat-o, spune ea, să întreţină raporturi sexuale.

Psihologii au un răspuns pentru cei care învinovăţesc victimele că nu au vorbit imediat. Teama de a nu fi crezute sau, mai mult, de a fi judecate, le împiedică de asemenea pe victime să povestească prin ce au trecut.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt