Incendii de proporţii în Turcia şi Grecia

Incendii de proporţii în Turcia şi Grecia

Destinaţiile prferate ale românilor sunt în stare de alertă! În sudul Turciei, la 75 de kilometri de Antalya, a izbucnit un incendiu de proporţii! A fost nevoie de 400 de pompieri şi mai multe elicoptere pentru a stinge focul. Din păcate, 5 oameni au murit în flăcări. Sunt probleme şi în Grecia. Temperaturile vor ajunge până la 45 de grade celsius în această ţară în următoarele zile, iar MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru mai multe zone din vestul ţării.

Incendiul devastator care a pornit ieri într-un oraş aflat în sudul Turciei a provocat panică în rândul turiştilor aflaţi în staţiunile din apropiere. Fumul negru s-a întins pe tot cerul iar aerul a devenit aproape imposibil de respirat.
Turiştii aflaţi în Side, la doar 5 kilometri de locul incendiului au trecut prin clipe grele.

Mai multe clădiri din centrul oraşului Manavgat au fost evacuate şi doi oameni au murit. Alţi 3 oameni au murit după ce un alt incendiu a izbucnit într-o pădure din apropierea oraşului. Autorităţile au început o investigaţie pentru a afla cauza care a dus la incendiul masiv.

Şi turiştii români aflaţi pe litoralul grecesc au parte de o vacanţă nu chiar relaxantă. Ministerul Extern Elen a emis o atenţionare de călătorie în care se precizează pericolul producerii unor incendii de vegetaţie.
De asemenea, Grecia se află şi sub cod roşu de caniculă.

La numai 30 de kilometri de Atena a avut loc deja un prim incendiu de vegetaţie. Focul a distrus două case şi mai multe maşini din apropiere. Peste 300 de pompieri au fost chemaţi pentru a stinge focul. Turiştii care se află în zonele afectate de incendii şi temperauri extrem de ridicate sunt sfătuiţi să îşi ia toate măsurile necesare de protecţie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt