Ierarhia de admitere la liceu, publicată greşit

Ierarhia de admitere la liceu, publicată greşit

Haos la Ministerul Educaţiei! Ierarhia de admitere la liceu a fost publicată greşit de instituţie. Mediile a peste 154 mii de elevi au fost ordonate după media de absolvire a gimnaziului şi nu după notele de la Evaluarea Naţională. Când şi-au dat seama de greşeală, reprezentanţii ministerului au retras ierarhia.
Aşa cum a fost stabilit  la începutul anului, admiterea la liceu în acest an se face doar pe baza mediei de la Evaluarea Naţională. Ei bine, ierarhia  Ministerului Educaţiei a fost publicată greşit. Ea stabilea drept criteriu de departajare media de absolvire a claselor 5 -8, şi nu notele de la română şi matematică. 
Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la pagina 110, acolo unde erau zeci de elevi cu media 9,50. Când şi-au dat seama de greşeală, reprezentanţii ministerului au blocat ierarhia. 
Ierarhia este foarte importantă pentru viitorii liceeni pentru că în funcţie de poziţia pe care o ocupă, elevii  aleg specializările de liceu la care ştiu că au şanse să intre. 
În perioada 6 -17 iulie elevii trebuie să completeze fişa de admitere la liceu. Completarea ei se face în prezenţa candidatului, a părinţilor şi a dirigintelui.
 
Candidaţii trebuie să aibă grijă atunci când completează fişa pentru că completarea greşită a codurilor poate duce la o repartizare nedorită. Pe 19 Iulie elevii vor afla la ce liceu au intrat. 
 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt