Halep atacă suspendarea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Halep atacă suspendarea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Simona Halep a avut prima reacţie după ce a aflat de suspendarea pe 4 ani din toate competiţiile internaţionale de tenis. Halep a declarat că este ,,şocată şi dezamăgită" de această decizie şi a anunţat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Şi tatăl Simonei s-a arătat uluit de decizia Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis. ,,Nu putem să recunoaştem aşa ceva!", a spus Stere Halep.

Imediat după aflarea deciziei de suspendare a Simonei Halep, o linişte ireală s-a lăsat în cartierul unde locuieşte sportiva. Târziu în noapte, fratele Simonei a părăsit locuinţa, consternat şi incapabil de vreun comentariu. Câteva ore mai târziu, după o noapte de uimire, dar şi de gândire, Simona s-a arătat mai optimistă şi dornică să lupte pentru integritatea şi pentru demnitatea ei.

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pe Halep pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis. Prima incalcare a fost prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată de la Simona Halep pe 29 august 2022, la US Open. A doua încălcare a fost folosirea unei substanţe sau metode interzise în 2022, detectata pe baza a 51 de analize ale sângelui.
Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj. La aproape un an de la vestea care cutremura lumea tenisului, după repetate amânări şi o audiere întârziată, Simona a aflat că nu poate reveni pe teren până pe 6 octombrie 2026, în cazul unui apel nefavorabil.
În cazul unei decizii favorabile date de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, suspendarea Simonei s-ar putea înjumătăţi. Ar rămâne cu doi ani de suspendare, din care unul a trecut deja. 

 

Afla mai multe despresimona halepsuspendare4 anitas
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt