Guvernul pregăteşte o lege pentru creşterea natalităţii

Guvernul pregăteşte o lege pentru creşterea natalităţii

Natalia Intotero, ministrul Familiei, anunţă că lucrează intens la Ministerul Familiei Tineretului şi Egalităţii de Şanse pentru pregătirea unui cadru legislativ care să ofere posibilitatea unor noi măsuri de susţinere a familiei pentru creşterea natalităţii, ea arătând că din păcate, România se confruntă cu o scădere drastică a ratei natalităţii.
”Lucrăm intens la Ministerul Familiei Tineretului şi Egalităţii de Şanse pentru pregătirea unui cadru legislativ care să ofere posibilitatea unor noi măsuri de susţinere a familiei pentru creşterea natalităţii”, anunţă ministrul pe Facebook.
Natalia Intotero precizează că, din păcate, România se confruntă cu o scădere drastică a ratei natalităţii, arătând că ”potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică în 2022 s-au născut 171.132 de copii, faţă de 196.858 în anul precedent”.
”Conform unei analize a ONU, rata natalităţii va înregistra în continuare scăderi importante. De aceea, e absolut necesar sa gândim mai multe programe sociale şi cadru legal pentru susţinerea familiei. Am aprecia contribuţia fiecăruia dintre voi la adresa: cabinet@mfamilie.gov.ro”, mai spune ministrul Familiei. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt