Guvernul Greciei ia în considerare amplasarea de dulapuri pentru telefoane mobile în şcoli, ca parte a unei noi interdicţii

Guvernul Greciei ia în considerare amplasarea de dulapuri pentru telefoane mobile în şcoli, ca parte a unei noi interdicţii

În urma introducerii unor noi reguli care interzic telefoanele mobile în şcolile greceşti, prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a anunţat că guvernul său ar putea testa dulapuri desemnate pentru stocare în unele şcoli, potrivit G4Media.ro.

„Consider că angajamentul de a interzice telefoanele mobile în timpul orelor de curs este foarte important. Vorbim cu adevărat serios când spunem ‘telefoanele mobile trebuie să fie în ghiozdan’”, a declarat Mitsotakis în timpul unei şedinţe lunare de informare cu preşedinta Republicii Katerina Sakellaropoulou.

„Esenţial este ca toată lumea să înţeleagă că această politică aduce beneficii procesului educaţional în sine. Am discutat posibilitatea de a furniza dulapuri pilot în şcoli, astfel încât elevii să îşi poată depozita în siguranţă telefoanele şi să le recupereze atunci când pleacă”, a adăugat premierul Mitsotakis.

Conform noilor măsuri, care au fost anunţate înainte de începerea anului şcolar, la 11 septembrie, elevii sunt obligaţi să îşi păstreze telefoanele mobile în geantă în timpul lecţiilor.

Elevii care nu se conformează se vor confrunta cu o suspendare de o zi. În cazul recidiviştilor, profesorii au autoritatea de a-i îndepărta pe elevi de la cursuri pentru mai multe zile.

Aceste reglementări se bazează pe noile reguli anunţate de ministrul educaţiei, Kyriakos Pierrakakis, în martie, care vizează abordarea hărţuirii cibernetice prin exmatricularea elevilor care îşi filmează şi îşi batjocoresc colegii online.

Vorbind la Târgul Internaţional de la Salonic (TIF) la începutul acestei luni, Mitsotakis a recunoscut: „Ştiu că vor exista reacţii”.

Afla mai multe despretelefon mobilgrecia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt