Guvernul anunţă că banii pentru Start Up Nation vor creşte cu 25%

Guvernul anunţă că banii pentru Start Up Nation vor creşte cu 25%

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, anunţă că programul Start Up Nation, care se va derula anul acesta cu fonduri europene, va începe, cel mai probabil, din luna iunie, cu cursuri pe care formatorii din cadrul acestui program vor trebui să le urmeze, estimarea ministrului fiind aceea că începând din septembrie vor putea fi depuse planurile de afaceri. Sumele nerambursabile cresc de la 200.000 la 250.000 de lei.

”Programul Start Up Nation va continua anul acesta cu fonduri europene. Va avea o anumită specificitate, probabil că undeva începând cu luna iunie, formatorii vor putea să se înscrie pe o platformă. Va fi necesar să facem cursuri, 40 de ore, indiferent dacă am avut sau nu am avut cursuri sau am terminat o universitate economică, spre exemplu, pentru că programul de educare şi ocupare are aceste constrângeri în interiorul lui.

Vom avea, probabil începând cu luna septembrie, partea de depunere de planuri de afaceri, 18-35 de ani în toată ţara. Pentru anumite zone avem şi o anumită specificitate, astfel încât să reuşim integrarea celor care sunt în anumite forme de educare la acel moment”, a afirmat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, vineri, în judeţul Prahova, unde a participat la ”Ziua Întreprinzătorilor din România".

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt