Guvernul anunţă bani mai mulţi pentru schema de ajutor pentru întreprinderi mici şi mijlocii

Guvernul anunţă bani mai mulţi pentru schema de ajutor pentru întreprinderi mici şi mijlocii

”Analizăm posibilitatea să suplimentăm bugetul schemei cu aproximativ 2,5 miliarde lei, cât ne permite regulamentul Comisiei Europene, cu condiţia să asigurăm accesul la finanţare pentru firmele care nu dispun de sumele necesare pentru proiectele de investiţii, nu pentru capital de lucru”, a transmis ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, cu privire la programul IMM Plus.

Acesta consideră că acest program este un mod concret prin care Guvernul susţine dezvoltarea IMM-urilor în contextul mai larg al susţinerii investiţiilor în economie, cu beneficii în creşterea competitivităţii şi întărirea potenţialului de creştere a IMM-urilor.

Decizia a venit în urma unei discuţii a ministrului Boloş cu reprezentanţii fondurilor de garantare în cadrul căreia au analizat stadiul distribuţiei creditelor garantate până acum prin IMM Plus. Interesul IMM-urilor este unul foarte mare, având în vedere faptul că bugetul de 12,5 miliarde lei s-a utilizat aproape în totalitate.

“Protejarea capitalului autohton este un pilon în programul de guvernare al PNL, iar IMM-urile, coloana vertebrală a economiei, se bucură de cea mai mare atenţie în cadrul acestui program. Doar în 2022, IMM-urile realizau 61% din profitul net din economie şi erau responsabile de 64% din totalul locurilor de muncă la nivel naţional”, transmitea PNL în urmă cu o lună, la lansarea programului.

IMM Plus este un program guvernamental de creditare pentru capital de lucru şi de investiţii destinat IMM-urilor şi companiilor mari din România. Pe lista beneficiarilor se numără întreprinderile mici şi mijlocii, companiile mari a căror activitate economică a fost afectată de războiul din Ucraina şi autorităţile locale care realizează proiecte de investiţii în sectorul construcţiilor.

Afla mai multe despreajutorimm
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt