Guvernul a semnat un parteneriat de un miliard de dolari cu BIRD. Pe ce vor fi cheltuiţi banii

Guvernul a semnat un parteneriat de un miliard de dolari cu BIRD. Pe ce vor fi cheltuiţi banii

Guvernul României, prin Ministerul Educaţiei, şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), au semnat un parteneriat pe zece ani pentru implementarea Programului „Educaţia viitorului: un deceniu de transformare”. Bugetul acestui program este suplimentat de fonduri europene şi bugetul de stat, ajungând astfel la 1 miliard de dolari, din care 650 milioane de dolari provin de la BIRD.

”În domeniul educaţiei, discutăm despre parteneriatul dintre Ministerul Educaţiei, şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, de 1 miliard de dolari, pe zece ani. Cu aceşti bani creştem accesul la învăţământ de calitate pentru cel puţin 300.000 de elevi din ciclul primar şi gimnazial”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern.

În cadrul acestui parteneriat, primul proiect major este Foundational Learning Years (FLY), destinat îmbunătăţirii accesului la educaţie de calitate pentru cel puţin 300.000 de elevi din ciclul primar şi gimnazial. Acest proiect implică implementarea unor programe personalizate şi integrate, menite să asigure o fundaţie educaţională solidă pentru tinerii elevi.

Pe lângă această iniţiativă, Guvernul Ciolacu a aprobat şi un proiect de 200 de milioane de euro destinat dezvoltării reţelei de şcoli verzi în România. Aceşti bani vor fi utilizaţi pentru reabilitarea şcolilor, transformându-le în unităţi moderne cu un consum energetic redus.

„Aprobăm azi şi o decizie importantă pentru dezvoltarea reţelei de şcoli verzi în România. Finanţăm Ministerul Educaţiei cu peste 200 de milioane de euro. Banii vor fi utilizaţi pentru reabilitatea şcolilor, astfel încât să avem unităţi moderne şi cu un consum energetic redus”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.

 

Afla mai multe despreguverneducatiebird
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt