Guvernul a aprobat astăzi ajutorul de stat pentru TAROM

Guvernul a aprobat astăzi ajutorul de stat pentru TAROM

Executivul a aprobat în şedinţa de joi ajutorul de stat pentru TAROM, în valoare de 471,04 milioane de lei, decizia fiind un pas important pentru salvarea companiei, a scris ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina de Facebook.

"Am aprobat astăzi în şedinţa de Guvern ajutorul de stat pentru TAROM! Acest ajutor, cu o valoare de 471,04 milioane de lei, este acordat în baza unei decizii emise de Comisia Europeană în data de 29 aprilie 2024", a notat ministrul.

Potrivit acestuia, suma alocată are următoarele destinaţii: până la 214,3 milioane de lei reprezintă ajutor de restructurare care se propune a fi acordat sub forma de capitalizare în anul 2024, suma de 12,51 milioane de lei reprezintă majorarea de capital social efectuată în anul 2023, iar 244,22 milioane de lei reprezintă împrumutul acordat ca ajutor de stat individual pentru salvare în anul 2020 şi dobânzile aferente actualizate.

Comisia Europeană a aprobat, pe 29 aprilie, planurile României de a acorda transportatorului aerian naţional deţinut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de până la 95,3 milioane euro (473,69 milioane lei), în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, a informat un comunicat al Executivului comunitar, potrivit Agerpres.

 

Afla mai multe despretaromajutor
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt