Grindeanu şi Ciolacu, în interceptările dosarului Otopeni. Politicienii neagă implicarea în dosarul şpăgii

Grindeanu şi Ciolacu, în interceptările dosarului Otopeni. Politicienii neagă implicarea în dosarul şpăgii

Dosarul de corupţie de 22 de milioane de euro, de la aeroportul Otopeni, capătă proporţii! Nume grele din politică sunt pomenite în interceptările procurorilor. În discuţiile dintre patronul firmei care detine acum toate spaţiile comerciale din aeroport şi omul de afaceri Hardan Saadeh sunt menţionaţi ministrul Transporturilor , şeful PSD Marcel Ciolacu şi chiar şi Serviciul Roman de Informaţii. Politicienii neagă orice legătură cu inculpaţii din dosar. Până acum patru persoane sunt arestate la domiciliu sub acuzaţia de corupţie în acest dosar.

După numele vicepreşedintelui PNL care a apărut în discuţiile purtate fostul şef al companiei de aeroporturi bucuresti şi omul de afaceri Hardan Saadeh, acum au apărut noi numele mai multor grei din politică. Unul dintre ei este ministrul Transporturilor. În una dintre interceptări inculpaţii ar fi vrut să-l influenţeze pe Sorin Grindeanu pentru a prelungi contractele de închiriere a spaţiilor comerciale de pe Otopeni.

Într-o discuţie dintre Cătălin Lăscuţ, patronul firmei Millenium , care detine acum toate spaţiile comerciale din aeroport, şi cunoscut ca şi regele duty free-urilor, şi omul de afaceri Hardan Saadeh, aceştia spun că ministrul Grindeanu a încercat să-i împace atât pe ei cât şi o firmă franceză. Compania viza la rândul ei spaţiile comerciale şi ar fi pus presiuni asupra ministrului. Ca să nu-i refuze nici pe francezi, Grindeanu ar fi prelungit doar cu 6 luni contractele. Nici Marcel Ciolacu şi nici Mihai Tudose nu au scăpat din discuţiile celor doi inculpaţi.

În altă discuţie patronul Lăscuţ pretinde că ar fi discutat chiar şi cu liderul PSD despre prelungirea contractelor de la aeroport. Însă , Ciolacu l-ar fi refuzat pe motiv că ar fi auzit lucruri negative despre firma lui Lăscuţ. Într-o altă interceptare între afaceristul Cătălin Lăscuţ şi libanezul Saadeh Hardan se discută despre o pretinsă influenţă pe care SRI ar putea să o aibă în această afacere.

,,Nu cunosc niciun om din cei acuzaţi. Nici unul! Niciodată cu nici unul!", a declarat Sorin Grindeanu la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv. Ministrul Transporturilor mai spune că nu au existat niciodată presiuni asupra lui pentru a prelungi contractele de închiriere.

Procurorii susţin că omul de afaceri Cristian Bălan ar fi cerut, prin intermediul fostului director al companiei de aeroporturi Bucuresti, peste 22 de milioane de euro mită pentru a interveni la oficialii din ministerul Transporturilor ca să prelungească unele contracte de închirierea a spaţiilor comerciale din aeroport.

foto: bucharestairports.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt