Grindeanu le răspunde celor care contestă închiderea Văii Oltului: Autostrăzile nu au culoare politică

Grindeanu le răspunde celor care contestă închiderea Văii Oltului: Autostrăzile nu au culoare politică

Circulaţia pe Valea Oltului se închide între Boiţa (Sibiu) şi Brezoi (Vâlcea) începând cu 8 iulie şi până pe 9 august, pentru lucrări la autostrada Sibiu-Piteşti.

”Ştiu că e an electoral şi ştiu că poate 90% dintre oamenii politici ar fi amânat anumite lucruri ce duc la un disconfort, precum închiderea temporară a traficului pe Valea Oltului. Însă autostrăzile nu au culoare politică. Şi atât timp cât soluţia este de a restricţiona pe o perioadă de o lună traficul, eu nu ezit, chiar dacă e an electoral. Sunt mai importante autostrăzile decât alegerile. Îmi asum acest lucru. Pe mine mă interesează să fac autostrăzi în România”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Potrivit PSD, închiderea circulaţiei pe timpul zilei este esenţială pentru a finaliza lucrările într-un timp mai scurt, evitând o prelungire de 10 luni a proiectului şi penalităţi de întârziere care ar putea ajunge la 80 de milioane de lei. În plus, amânarea lucrărilor ar putea duce la pierderea fondurilor europene alocate prin Programul Transport, disponibile doar până în 2030.

„Este o perioadă pe care, dacă o ratăm acum, în această vară, următoarea fereastră de oportunitate este primăvara anului viitor, asta înseamnă vreo opt, nouă, chiar zece luni de întârziere, asta înseamnă vreo 80 de milioane penalităţi şi ca să fiu şi mai clar să ştiţi că nimeni nu a venit cu altă soluţie decât aceasta. Nu putem pune în pericol viaţa celor care sunt în trafic”, a susţinut Sorin Grindeanu.  

Afla mai multe despregrindeanupsdvalea oltului
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt