Grevă generală la Casele de Pensii din toată ţara

Grevă generală la Casele de Pensii din toată ţara
foto: ziarulunirea.ro

Angajaţii Caselor de Pensii din ţară au intrat în grevă generală. Inechităţile salariale şi condiţiile de muncă inadecvate sunt principalele lor nemulţumiri. Astfel că programul cu publicul a fost sistat, spre nemulţumirea oamenilor care aveau probleme urgente de rezolvat. În unele judeţe greva se întinde pe perioadă nedeterminată. 

Zeci de timişoreni şi-au arătat nemulţumirea faţă de greva angajaţilor de la Casa de Pensii. Cei care au venit la ghişee au aşteptat în zadar să-i bage cineva în seamă. Unii aveau de depus acte pentru ajutorul de înmormântare, iar alţii chiar dosare pentru pensionare. 

Angajaţii Casei de Pensii spun că nu vor renunţa la grevă. Sunt nemulţumiţi din cauza salariilor şi cer ca munca lor să fie apreciată. De asemenea, anul viitor ar însemna muncă mai multă pentru ei, odată ce toate dosarele de pensionare vor trebuie recalculate. 

După mai multe zile de proteste spontane şi angajaţii Casei de Pensii şi cei de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Arad au intrat în grevă. 

Activitatea la ghişee a fost oprită complet. Conducerea instituţiilor a încercat să găsească o soluţie. La Agenţia Judeţeană pentru ocuparea foreţei de muncă, directorul a deschis un registru special de înregistrări, prin care să poată prelua documentele celor care au probleme de rezolvat. Numai că procesarea lor se va face abia după ce activitatea va fi reluată. 

Proteste spontane au fost şi la Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Judeţeană de Statistică, unde zeci de angajaţi au ieşit din nou in faţa instituţiilor. Ei spun că ar urma să intre în grevă dacă Guvernul nu le rezolvă revendicările. 

Şi la Ministerul Muncii, angajaţii au protestat. Ei cer salarii echitabile, rezolvarea deficitului de personal, dar şi plata orelor suplimentare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt