Grevă de avertisment la Ministerul Muncii

Grevă de avertisment la Ministerul Muncii

Este grevă de avertisment la Ministerul Muncii. Peste 8.000 de angajaţi din toată ţara au ieşit în stradă, nemulţumiţi de salarii. Ei spun că sunt plătiţi prea puţin comparativ cu munca grea pe care o au. Sindicaliştii avertizează că, în absenţa unor soluţii imediate, săptămâna viitoare vor declanşa greva generală.  

La Constanţa, ca şi în celelalte oraşe, greva de avertisment a început de dimineaţă la ora 8 şi a ţinut două ore. Au ieşit în stradă angajaţii de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi cei de la Fortele de Munca, ITM si Casa de Pensii. Principalele revendicări: plata orelor suplimentare şi locuri de muncă stabile.

La Arad greva de avertisment i-a încurcat pe cei veniţi să-şi rezolve treburile. Oamenii au fost refuzaţi şi amânaţi până la finalul protestului. Angajaţii de la Casa de Pensii şi cei de la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt nemulţumiţi că, deşi fac aceleaşi lucruri ca şi colegii lor din Bucureşti, au salarii mai mici cu peste 1.000 de lei.
Şi angajaţii Casei de Pensii de la Timişoara s-au alăturat colegilor din toată ţara. Timişorenii sunt furioşi pe Guvern, care nu a avut nicio reacţie până acum. 
Dacă nu vor primi un răspuns pozitiv la solicitările lor, sindicaliştii au anunţat că vor intra în grevă generală de luni, 27 noiembrie.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt