Grecia, copleşită de incendii

Grecia, copleşită de incendii

Incendiile din Grecia fac primele victime. Un pompier voluntar şi şeful Camerei de Comerţ din Antena au murit în urma inhalării masive de fum. Capitala elenă este acoperită de un nor toxic uriaş, iar oamenii sunt sfătuiţi să ţină uşile şi ferestrele în permanenţă închise. 86 de noi focare au izbucnit doar în ultimele 24 de ore.

Exodul din insula Evia a căpătat proporţii uriaşe. Sute de oameni s-au îmbarcat noaptea trecută pe bărci private şi pe feribotul care face legătura cu continentul în încercarea de a scăpa din calea flăcărilor.

Situaţia este dramatică şi în nordul capitalei elene. Munca pompierilor de a ţine focul la distanţă de oraş pare o misiune imposibilă. Mii de oameni au primit deja oridin de evacuare a locuinţelor. Oraşul cu o populaţie de aproape patru milioane de locuitori este acoperit cu cenuşa provenită din incendiile de la periferie. Aerul este aproape irespirabil.

Situaţia este dramatică. În infernul de la Atena se află şi români.

În momentul de faţă, în întraga Grecie sunt active 154 de focare. Flăcări uriaşe ameninţă inclusiv oraşele istorice
Sparta şi Olimpia din Peloponez.

În Atena au ajuns şi pompierii români. Au intrat în contact cu autorităţile elene şi din clipă în clipă vor primi ordinul de a intra în luptă cu flăcările.

Turcia este şi ea pradă incendiilor masive de vegetaţie. În numai 10 zile, peste 200 de focare au făcut prăpăd în sudul ţării. Azi mai erau active numai 12. Un videoclip postat pe reţelele sociale dă şi primul semn că aici lucrurile sunt pe cale să se încheie cu bine. Un voluntar în lupta cu flăcările a filmat momentul în care un fluture vine şi îi bea apă din palmă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt