Grădiniţă închisă, părinţi disperaţi

Grădiniţă închisă, părinţi disperaţi

Imaginile cu opt copii care, în prima zi a noului an şcolar, trag de o poartă, închisă cu un lacăt, ca să intre în grădiniţă au făcut înconjurul internetului. S-a întâmplat în Gura Văii din judeţul Neamţ. Autorităţile au decis brusc să închidă clădirea unde funcţiona şcoala şi grădiniţa, iar copiii sunt puşi acum să facă naveta kilometri întregi. Nemulţumiţi, părinţii încearcă acum să găsească o soluţie la inspectoratul şcolar.

Imaginile au fost filmate în prima zi a noului an şcolar, la grădiniţa din Gura Văii, judeţul Neamţ. Deşi închisă cu lacătul, copiii încercau să tragă de poartă ca să poată intra. Autorităţile au decis să închidă această grădiniţa şi şcoala gimnazială, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii. Motivul ar fi că la 7 km distanţă ar fi o şcoală care ar arăta mai bine. 
Părinţii au venit cu cei mici de mână la inspectoratul şcolar, pentru a găsi o soluţie, însă nici şefii instituţiei nu au putut găsi o variantă mai bună. Motiv pentru care preşcolarii din Gura Văii vor fi nevoiţi să facă o navetă de 7 km până la Girov. 
Autorităţile au motivat faptul că grădiniţa de la Gura Văii nu mai este un loc sigur pentru elevi şi nu vor să-şi asume o astfel de responsabilitate. La şcoala din Giroc învaţă  peste 300 de copii din 9 localităţi. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt