Graba şi neatenţia conduc la moarte

Graba şi neatenţia conduc la moarte

Suntem campionii Europei  la numărul  accidentelor rutiere. Numai anul trecut 19% dintre ele au avut loc din cauza pietonilor care nu se asigură atunci când traversează sau o fac prin locuri nepermise. Nu doar ei sunt vinovaţi. În unele cazuri şi şoferii sunt prea grăbiţi şi uită să frâneze când ajung la trecerile de pietoni ori sunt distraşi de telefoane. Totuşi lipsa educaţiei rutiere rămâne principala  cauză a numărului enorm de accidente. 
Şoferii care nu sunt atenţi la trecerile de pietoni sau nu încetinesc în apropierea acestora nu sunt puţini. Iar haosul creat astfel înseamnă din păcate de multe ori vieţi pierdute în în accidente.  
Pe de altă parte şi pietonii poartă o vină. De multe ori traversează prin locuri nepermise, iar atunci când o fac pe trecerea de pietoni fie aleargă, fie nu se asigură mizând pe luciditatea şoferului.  De multe ori au loc accidente pentru că pietonii nu sunt atenţia la trafic, ci la muzica din căşti dată tare. 
 
Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în fiecare zi în ţara noastră au loc peste 70 de accidente rutiere. Iar trei sferturi dintre ele au loc pe timpul zilei.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt