Google, greşeală uriaşă. A şters accidental contul privat al unui fond de pensii de 125 miliarde dolari

Google, greşeală uriaşă. A şters accidental contul privat al unui fond de pensii de 125 miliarde dolari

Google a comis o mare greşeală, ştergând accidental contul privat Google Cloud al unui fond de pensii australian de 125 de miliarde de dolari. Peste jumătate de milion de membri ai fondului nu au avut acces la conturile lor timp de aproximativ o săptămână.

Fondul avea un cont de rezervă la un alt furnizor de cloud, iar serviciul a fost restabilit.

„Acesta este un „eveniment unic, izolat, care nu s-a mai întâmplat până acum cu niciunul dintre clienţii Google Cloud la nivel global”, a declarat CEO-ul Google Cloud, conform The Guardian.

Aproape jumătate de milion de companii din întreaga lume folosesc Google Cloud ca „platformă ca serviciu” sau instrument orientat către clienţi.

Guvernul SUA şi comunităţile de informaţii au folosit din ce în ce mai mult serviciile cloud pentru stocarea datelor. Agenţia Naţională de Securitate a încheiat un acord de 10 miliarde de dolari cu Amazon pentru a-şi muta datele de supraveghere a informaţiilor în cloud-ul companiei.

Şi Pentagonul are un contract de 9 miliarde de dolari cu Microsoft, Google, Oracle şi Amazon pentru servicii de cloud computing.
 

Afla mai multe despregoogleamazonpentagon
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt