Gheboasă, artistul care a împărţit România în două! Cine are dreptate în scandalul momentului

Gheboasă, artistul care a împărţit România în două! Cine are dreptate în scandalul momentului
foto: facebook.com/gheboasa

Cânţăreţul de trap Gabriel Gavriş, cunoscut sub numele de Gheboasă, apreciat de mulţi tineri din Romania, este în mijlocul unei controverse acerbe după ce a cântat la festivalul Untold. Unii se intreaba de ce artistul a fost lăsat să cânte la un festival de o asemenea anvergură melodii cu mesaje care incită la ură, la discriminare şi sexism. Altii spun ca genul trap este extrem de popular în rândul tinerilor, iar mesajele trasmise de artist sunt doar versuri, nu şi îndemnuri la fapte.

După concertul de la Untold însă, Jandarmeria l-a amendat pe trapperul Gheboasă şi a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.  Artistul spune ca acestă amendă dovedeşte rasism la adresa sa. 

Într-o intervenţie telefonică la FOCUS 14, Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a declarat că ,,avem obligaţia să cităm părţile, dosarul a fost atribuit deja unui membru al Colegiului Director care va gestiona citarea părţilor, audierea părţilor şi după audieri în funcţie de ce se exprimă la audieri (...) se va face un raport asupra speţei şi se va adopta o decizie de către Colegiu. În măsura în care se ajunge la concluzia că se ajunge la concluzia că s-a depăşit liberatea de exprimare se va aplica o sancţiune contravenţională. În măsura în care nu, atunci se va respinge cererea"

Referitor la cine ar trebuit amendat, artistul sau organizatorul, preşedintele CNDC a precizat că nu poate spune în acest moment pentru că ,,m-aş anteprenunţa şi nu pot să iau parte la soluţionarea plângerii, dar cu siguranţă va fi citat şi organizatorul şi se va analiza şi o posibilă răspundere a organizatorului în acest caz."

 

Afla mai multe despregheboasaamendauntoldcndcreactie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt