Germania vrea să-şi relanseze economia cu reduceri de taxe în valoare de aproape şapte miliarde de euro

Germania vrea să-şi relanseze economia cu reduceri de taxe în valoare de aproape şapte miliarde de euro

Coaliţia aflată la putere în Germania lucrează la un pachet de măsuri fiscale, cu o valoare de aproximativ şapte miliarde de euro, în încercarea de a scoate prima economie a Europei dintr-o cădere prelungită, informează Agerpres.ro.
Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, Guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz ar dori să finalizeze acest pachet, care ar urma să reducă povara fiscală pentru companii, la timp pentru a fi aprobat de parlament înainte de vacanţa de vară.
Valoarea totală a pachetului de măsuri este posibil să fie una de ordinul a şapte miliarde de euro, a precizat una din surse, adăugând însă că discuţiile sunt încă în derulare şi suma finală ar putea să fie modificată.
În timp ce alte economii importante se bucură de o creştere robustă, Germania este ţinută pe loc de provocări care variază de la costurile mari la energie, expunerea pe piaţa chineză care trece prin dificultăţi şi până la tensiunile geopolitice declanşate de războiul Rusiei în Ucraina.
Luna trecută, ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a anunţat că Executivul de la Berlin şi-a redus estimările de creştere pentru acest an, până la doar 0,2%, o cifră mult mai modestă faţă de avansul de 1,3% pe care îl prognoza în urmă cu câteva luni. Habeck a menţionat în mod expres o decizie de anul trecut a Curţii Constituţionale, care a dat peste cap planurile bugetare ale coaliţiei guvernamentale, drept un factor suplimentar care pune presiune pe economia germană.
Executivul de la Berlin a prezentat şi anul trecut un plan de măsuri destinat să stimuleze activitatea economică, însă acest plan a fost revizuit de aleşii locali şi este în continuare blocat în camera superioară a Parlamentului. Comparativ cu valoarea iniţială, care era de aproximativ şapte miliarde de euro, acest pachet de măsuri care se concentrează pe IMM-uri, are în prezent o valoare de puţin peste trei miliarde de euro. Camera superioară a Parlamentului german (Bundesrat) urmează să se reunească din nou în data de 22 martie.
"Suntem optimişti că va fi aprobat, chiar dacă într-o versiune modificată", le-a spus vineri cancelarul Olaf Scholz jurnaliştilor prezenţi la un eveniment organizat la München.
Noul pachet de măsuri este destinat şi să crească popularitatea celor trei partide care formează coaliţia guvernamentală, au precizat sursele citate de Bloomberg. În ultima perioadă a crescut sprijinul pentru partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) înaintea alegerilor regionale din trei landuri din fosta RDG.

Afla mai multe despregermaniareduceretaxe
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt