Gândaci şi mizerie la Universitatea de Vest din Timişoara

Gândaci şi mizerie la Universitatea de Vest din Timişoara
foto: colaj opiniatimisoarei.ro

Şoareci, gândaci, ploşnite. Toate au fost fotografiate şi filmate de un student din Timişoara într-un cămin al Universităţii de Vest. Tânărul spune că deşi a sesizat conducerea unităţii de mai multe ori, problemele nu au fost remediate.

De partea cealaltă, reprezentanţii căminului susţin că au făcut mai multe dezinsecţii, dar gândaci sunt peste tot şi nu prea au ce să facă. Studenţii revoltaţi au depus o reclamaţie şi la Direcţia de Sănătate Publică, iar inspectorii DSP vor face verificări.

Muscaturi de plosnite, gandaci pe pereti si un soarece care se plimba pe coridor. Sunt imagini care au fost filmate in caminul C12 al Universitatii de Vest din Timisoara. Mai mult studenti revoltati de ceea ce se intampla in unitatea de cazare le-au cerut explicatii administratorilor de camin dar fara rezultat.

Dezamagiti si revoltati studentii au decis sa faca publice imaginile. Conducerea caminului recunoaste partial probleme dar spune ca in unitatea de cazare se fac incontinuu dezinsectii.
Reprezentantii caminului spun ca doar in vreo cateva camere au aparut si ca au fost mutati studentii din camerele respective care au fost inchise 2 luni pentru ca solutiile cu care s-a dat sa isi faca efectul. În privinţa prezenţei plosnitelor in mai multe camere, cei din administratie arata cu degetul spre studenti. 
Revoltati, cativa studenti au depus si o sesizare la Directia de Sanatate Publica Timis. În caminul situat in complexul studentesc din Timisoara locuiesc aproape 300 de studenti. Taxa de cazare este de aproape 400 de lei pe luna. Mai bine de un sfert dintre cei care stau in camin sunt veniti din alte tari prin diverse programe de studii.
 
Universitatea de Vest construieste un nou camin care va fi cel mai mare din Romania. El va avea peste 900 de locuri de cazare in camere de două persoane.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt