GALERIE FOTO. Cel mai mare campus educaţional din Europa de Est va fi la Măgurele. Când va fi gata proiectul

GALERIE FOTO. Cel mai mare campus educaţional din Europa de Est va fi la Măgurele. Când va fi gata proiectul

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, şi primarul oraşului Măgurele, Narcis Constantin, au anunţat astăzi construirea celui mai mare campus educaţional din Europa de Est.

Gândit ca un centru de excelenţă, campusul va fi construit pe o suprafaţă de 27.300 de metri pătraţi, va avea o capacitate de 1.000 de locuri pentru grădiniţă, 1.500 de locuri pentru ciclul primar şi gimnazial şi încă 1.000 de locuri pentru ciclul liceal.

"Pe lângă sălile de clasă moderne, campusul va avea şi facilităţi pentru activităţi extracurriculare. Vom face săli de sport, terenuri de sport, inclusiv un bazin de înot, vom face o bibliotecă mare, săli dedicate evenimentelor şi spectacolelor. Un alt aspect important - campusul va include facilităţi pentru copiii cu nevoi speciale.

Acest campus va fi construit pe o suprafaţă de 27.300 metri pătraţi şi va fi conceput cu tehnologie NZeb (Net Zero Energy Building). Ce înseamnă asta? Consum energetic aproape zero. E o premieră pentru educaţia din România", a declarat Hubert Thuma, preşedintele CJ Ilfov.

Afla mai multe desprecampuseducationalmagurele
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt