Gala Premiilor Gopo, ajunsă la cea de-a XVI-a ediţie

Gala Premiilor Gopo, ajunsă la cea de-a XVI-a ediţie

La 3 mai 2022, este programată, la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, cea de-a XVI-a ediţie a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România.

La gala ce sărbătoreşte realizările cinematografice ale anului 2021 sunt invitate peste 900 de personalităţi din lumea filmului din ţara noastră. Prezentator este, pentru cel de-al doilea an consecutiv, actorul Adrian Nicolae. Ceremonia de decernare a Premiilor Gopo este transmisă live pe VOYO, TIFF Unlimited şi premiilegopo.ro.

Ediţia din acest an a Galei stă sub semnul solidarităţii. În aşteptarea evenimentului, iubitorii de film de pretutindeni sunt invitaţi să se alăture campaniei "Uniţi prin Film", trimiţând 2 euro printr-un SMS cu textul FILM, la 8840. Toate fondurile obţinute în cadrul campaniei vor fi distribuite către profesioniştii din industria ucraineană de film cu ajutorul Coaliţiei Internaţionale pentru Cineaşti aflaţi în situaţii de Risc (ICFR).

Un număr de 19 lungmetraje româneşti lansate în cinematografe sau pe platforme VOD în 2021 au fost nominalizate anul acesta la 20 de categorii.

Pentru Cel mai bun lungmetraj de ficţiune concurează filmele care au avut şi cele mai multe nominalizări: "Otto Barbarul" (13 nominalizări), "Malmkrog" (11 nominalizări), "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc" (8 nominalizări), "Neidentificat" (7 nominalizări) şi "Câmp de maci" (7 nominalizări).

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt