Fugarul din Călăraşi, dus la reconstituire

Fugarul din Călăraşi, dus la reconstituire
foto: arhivă

La o zi după ce s-a predat, bărbatul din Călăraşi care a atacat patru oameni cu cuţitul a fost dus pe teren, pentru reconstituire. El le-a arătat anchetatorilor traseul şi tot ce a făcut în cele patru zile în care s-a ascuns de Poliţie. Într-un final, s-a predat singur şi a fost arestat pentru 30 de zile.

La prima oră a dimineţii, Costel Radu a fost dus la casa victimelor, în localitatea Roseţi. Săptămâna trecută, în noaptea de 4 spre 5 octombrie, el a dat buzna în locuinţa fostei sale iubite, cu care are trei copii. A înjunghiat-o pe femeie, după care l-a atacat şi pe actualul partener al acesteia. Victime au căzut şi părinţii, pe care i-a lovit şi i-a stropit cu benzină. Tatăl a fost la pus să fie incendiat.

După ce a fugit de la locul atacului, bărbatul a trecut Dunărea cu barca, pe celălalt mal al braţului Borcea. Ajuns în pădure, Costel Radu povesteşte că a mers mai întâi la un adăpost de care ştia, de unde şi-a luat câteva haine. A mers apoi câteva sute de metri, a găsit un loc lângă o buturugă şi a înnoptat acolo timp de două zile.

Deşi autorităţile au scotocit toată zona, bărbatul spune că nu i-a auzit pe poliţişti atunci când îl căutau. Următoarele două zile le-a petrecut la câteva sute de metri faţă de prima ascunzătoare. În tot acest timp, spune că a supravieţuit în pustietate, printre animale. 

Vreme de patru zile s-a hrănit cu pâine mucegăită şi o sticlă de apă găsită în pădure, iar pentru a se încălzi, s-a folosit de o pătură luată din ieslea unor animale. Întrebat de procurori de ce s-a predat, bărbatul le-a spus că nu mai putea supravieţui în astfel de condiţii.

În mod bizar, sătenii îi iau apărarea bărbatului care a vrut să ucidă patru oameni. În tot acest timp, victimele nu pot trece peste şocul atacului.
Duminică noaptea Costel Radu a decis să se predea, aşa că a trecut braţul Borcea înapoi spre Roseţi, cu o barcă a unui localnic.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt