,,Frumoasa curtezană Hwang Jin Yi", la Prima Tv din 24 iulie

,,Frumoasa curtezană Hwang Jin Yi", la Prima Tv din 24 iulie

Serialele şi filmele coreene au cucerit lumea întreagă în ultimii ani. Şi nu în ultimul rând, inimile românilor. De la filme de Oscar, până la seriale despre viaţă şi instincte de supravieţiuire, K drama sau dramele coreene sunt adevărate capodopere. Istoria celei mai cunoscute curtezane din Coreea se vede la Prima TV din 24 iulie, iar românii vor putea urmări o poveste inspirată din realitate, plină de intrigă, personaje superbe şi costume fabuloase.

Serialul Frumoasa curtezană Hwang Jin Yi spune povestea unei femei uimitoare, o personalitate puternică din Coreea secoluliui al XIV-lea, din era Joseon. Hwang Jin Yi este cea mai cunoscută curtezană din toate timpurile si cea care a contribuit la răspândirea budismului. Într-o lume dominată de prejudecăţi şi reguli absurde, femeile gisaeng, artiste cu înaltă pregătire şi educaţie culturală sau medicală, îi distrau pe bărbaţi cu muzică, conversaţie şi poezie…, dar, social, erau considerate sclave! 

Frumoasa curtezană Hwang Jin Yi este o dramă coreeană care a devenit populară în lumea întreagă dând naştere unui boom în divertismentul pe tema gisaeng: muzică, drame TV, filme, chiar desene animate. Serialele coreene i-au inspirat şi pe români, iar asta face ca multi dintre ei să îşi dorească să înveţe lucruri despre  cultura coreană.  
K-drama  sau dramele coreene au luat avânt în ultimii ani în lumea întreagă şi pare că scenariştii şi regizorii au găsit şi reţeta succesului. 
 
Serialul Frumoasa curtezană Hwang Jin Yi se vede la Prima TV, de săptămâna viitoare,  din 24 iulie, de luni până vineri de la ora 16.30. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt