FOTO. Un sportiv şi-a amputat un deget ca să poată participa la Jocurile Olimpice de la Paris

FOTO. Un sportiv şi-a amputat un deget ca să poată participa la Jocurile Olimpice de la Paris

Un australian, jucător de hochei pe gazon, şi-a amputat un deget pentru a putea participa la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Potrivit BBC, acum două săptămâni, Matt Dawson şi-a rupt un deget de la mâna dreaptă, în timp ce se antrena, iar recuperarea după o intervenţie chirurgicală ar fi durat luni de zile. Aşadar, sportivul în vârstă de 30 de ani a luat decizia ca medicul chirurg să-i amputeze degetul pentru a participa la al treilea Joc. Decizia i-a şocat pe colegii de echipă şi antrenor. 

Dawson a povestit că durerea în urma accidentului a fost atât de mare încât a leşinat când şi-a văzut vârful degetului în vestiar. În primul rând, el a crezut că visul lui olimpic s-a năruit. 

Când a ajuns la spital, Dawson a avut o discuţie cu doctorul chirurg, care i-a spus că timpul de recuperare va fi lung şi s-ar putea să nu-şi recapete funcţia completă a degetului. Iar dacă l-ar amputa, şi-ar putea reveni în 10 zile.

"Când ai petrecut o viaţă întreagă de alegeri şi sacrificii pentru a veni şi a concura la cel mai înalt nivel, cred că pentru el a fost o decizie uşoară", a spus căpitanul echipei Aran Zalewski. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt