FOTO - Transmiţătoare pentru pelicanii creţi din Deltă, specie declarată ”vulnerabilă” în România. Care este scopul dispozitivelor montate pe păsări

FOTO - Transmiţătoare pentru pelicanii creţi din Deltă, specie declarată ”vulnerabilă” în România. Care este scopul dispozitivelor montate pe păsări

Şapte pelicani creţi din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării au fost echipaţi cu transmiţătoare GPS-GSM, pentru ca specialiştii să poată colecta unj volum mare de date care să permită măsuri pentru protejarea lor. Specia este considerată vulnerabilă în România şi aproape ameninţată” la nivel mondial.

”Echipa de ornitologi a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD), Societăţii Ornitologice Române şi a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a echipat cu succes 7 pelicani creţi cu transmiţătoare GPS – GSM”, anunţă, miercuri, ARBDD.

Sursa citată a precizat că 8 exemplare juvenile de pelican creţ au fost capturate şi marcate cu inele color (roşu-alb) care prezintă coduri unice de identificare la nivel internaţional şi se pot fotografia şi citi de la distanţă.
 

Dintre acestea, 7 exemplare capabile de zbor au fost echipate cu transmiţătoare GPS – GSM de tip patagial, care se montează pe aripa păsării şi sunt alimentate cu baterie solară.

Cu o anvergură de 310 -345 cm, pelicanul creţ este una dintre cele mai mari păsări zburătoare din lume şi este catalogată ca specie ”Vulnerabilă” potrivit Listei Roşii a speciilor de păsări din România şi ”Aproape ameninţată” la nivel mondial, scrie news.ro.

 

Afla mai multe desprepelicani cretitransmitatoare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt