FOTO. Business Insider: Putin a început să poarte „vestă antiglonţ ascunsă” la evenimentele publice

FOTO. Business Insider: Putin a început să poarte „vestă antiglonţ ascunsă” la evenimentele publice
foto: Bloomnerg

Vladimir Putin a început să poarte vestă antiglonţ la evenimentele publice în aer liber, a relatat marţi The Moscow Times, citând oficiali care l-au văzut pe liderul rus la aceste evenimente, scrie Business Insider.
 
„Anul acesta, pe 9 mai, şeful statului purta în mod clar, în timpul paradei, o vestă de corp ascunsă”, a declarat un oficial care l-a analizat pe Putin la parada de Ziua Victoriei de la Moscova din acest an. „Şi această precauţie, cred că este necesară”, adaugă el. 
 
Putin, care a câştigat al cincilea mandat de preşedinte al Rusiei în martie, a fost văzut salutând generalii la parada militară anuală într-o transmisiune în direct pe 9 mai. Mişcările liderul de la Kremlin în vârstă de 71 de ani păreau rigide. Mai mult, Putin a fost văzut ajustându-şi hainele în jurul umărului drept de mai multe ori.
 
„Cadrele părţii superioare a corpului lui Putin par nenaturale, iar umerii săi par largi şi pătraţi, fără să arate nicio formă a spatelui şi a omoplaţilor”, a declarat consultantul în securitate Jade Miller pentru The Moscow Times.
 
 
Potrivit ziarului rusesc, Putin a început să poarte vestă antiglonţ în 2023. Oficialii au declarat pentru The Moscow Times că echipa de securitate a lui Putin, Serviciul de Securitate Prezidenţială, a recomandat această măsură. „Dumnezeu îl protejează pe cel precaut”, a spus un alt oficial.
 
Reprezentanţii Ministerului rus de Externe nu au răspuns imediat la solicitarea de comentarii din partea Business Insider, trimisă în afara orelor obişnuite de lucru. Nu este pentru prima dată când apar rapoarte despre temerile lui Putin de a fi asasinat.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt